Door heel Leiden (en omgeving) kun je één van de wijkgroepen van Crossroads tegenkomen. Elke wijkgroep stelt zich hieronder voor.

Wil je een wijkgroep bijwonen? Klik dan hier.

Leiden Centrum

Even voorstellen: Gesa, Maaike, Esther, Wim, Rifka en Jiddo vormen de Wijkgroep centrum die vorig jaar van start ging. Een groep van voornamelijk jonge mensen die om de week samen komen om met elkaar te spreken over de Bijbel, wat het voor ons persoonlijk betekent, en hoe we er mee om gaan in de dagelijkse praktijk.

We beginnen om 10.30u meestal met het uitwisselen van onze dagelijkse dingen onder het genot van een kopje koffie, zodat we wat inzicht krijgen in wat we doen en elkaar een beetje leren kennen. Om +/- 11.00u beginnen we aan het bijbels onderwerp wat de week ervoor in de samenkomst in een preek behandeld is. We doen dat meestal aan de hand van een aantal vragen die ons gegeven zijn of zelf hebben samengesteld.

Ons gebied bestrijkt het hele centrum van de stad, van de Morspoort tot de Zijlpoort en van het Station tot aan de Hoge Rijndijk, een gebied waar heel veel gebeurd.

Als je op zoek bent naar de zin van je leven en meer van de Bijbel wil horen is het zeker de moeite waard om je bij ons aan te sluiten. Wij geloven en belijden dat Jezus Christus onze Schepper, Verlosser en Heer is wat wij ook, ieder op zijn eigen wijze, in de praktijk van het leven willen uitdragen. We willen elkaar daar bij helpen en stimuleren.

Leiden Merenwijk

Welkom in de wijkgroep Leiden Merenwijk!

We stellen onze huizen open om samen kerk te zijn in onze eigen wijk! 
Onze 2-wekelijkse zondagochtendbijeenkomsten worden gekenmerkt door: “fellowship”,
aanbidding, gebed, delen van persoonlijke noden en uitdagingen, getuigen van wat God heeft
gedaan en studie van Gods Woord. In de wijkgroep kunnen we de tijd nemen om relaties te bouwen;
met God, met elkaar en we hopen ook om relaties op te bouwen met de mensen die om ons heen
wonen.
We hebben 10 volwassenen en 5 kinderen momenteel in de groep. Sommige mensen zijn er altijd,
anderen lukt hetdoor een volle agenda slechts een paar keer per seizoen aanwezig te zijn. Er zijn
mensen bij uit Leiden Groenoord, Leiden Merenwijk en Oegstgeest waardoor we een diverse groep
vormen uit verschillende wijken.
Het varieert bij wie we op zondag thuis samenkomen, dus neem gerust contact op als je in de buurt
woont en je wil eens een keer komen kijken. We beginnen een zondagochtend rond 10 uur en
eindigen rond het middag uur. Wees welkom!

Leiden-Noord

Misschien heb je weleens iemand van de wijkgroep op zondag zien vuilprikken in het Noorderkwartier of de Kooi. Want dat zijn de wijken waar wij wonen en samenkomen. Dat zijn de wijken waar onze harten naar uit gaan. We komen om de twee weken bij elkaar om het leven te delen en het Leven te ontdekken. We trekken samen op, dagen elkaar uit, bemoedigen elkaar. We hebben veel lol en beginnen de wijkgroep met een heerlijk ontbijt. Gods hart en Jezus' liefde voor ons en de wijk staan centraal.

Nieuwsgierig? Kom een keer langs! Het ontbijt staat klaar.

Leiden Zuid-West (de Weerklank)

Wie zijn wij?
Wij zijn een heel warme, open en laagdrempelige groep van alle leeftijden en diverse nationaliteiten, gericht op de Mors. Tussen de 6 en 10 mannen en vrouwen van allerlei achtergronden. Op dit moment liggen de leeftijden tussen 18 to 78 maar iedereen is welkom! We hebben een Engelsman, een Zuid-Afrikaanse vrouw  en een Iranse man in de groep maar Nederlanders zijn ook welkom hoor ;)

Wat doen wij? 
We beginnen met een half uur gezellig bijkletsen onder het genot van een brunch. Zo kunnen we makkelijker elkaar beter leren kennen en de diegene die wat later opstaan hebben alsnog de kans om te ontbijten ;-) We openen de bijbel met elkaar en kijken wat God te zeggen heeft over uiteenlopende onderwerpen. We praten met elkaar en luisteren naar elkaar — we delen het leven met elkaar — we lachen en we zingen maar schromen ook niet om de soms moeilijke dingen van het leven te bespreken.  

Hoe ziet een ochtend eruit?
Brunch en een tijd om elkaar beter te leren kennen. Korte samenvatting van de preek van vorige week. Groepsdiscussie waar iedereen vrij is om hun inzichten te delen. Ruimte voor samenzang tot de Heer. De gelegenheid de Heer te zoeken in gebed voor elkaar, ons naaste en alles wat op je hart zit.

Waarom moeten mensen in de wijk vooral een keer komen kijken?
Ons doel is tweeledig: er zijn voor bezoekers die nog geen wijkgroep hebben. Bij ons kan je verblijvend proeven van wat Crossroads is en doet. Maar we hebben ook een vaste kern die het ontzettend leuk vinden om elkaar echt te leren kennen en zoals Jezus dat deed echt in elkaar willen investeren. Echte vriendschappen dus. Leren eerlijk zijn is waar het bij ons omdraait. Geen schone schijn. Je mag je zelf zijn want wij zijn ook niet volmaakt. We zijn er voor elkaar en voor jou.

Wat zijn de tijden/ plaats waar jullie samen komen?
Wij verzamelen twee wekelijks op de zondag van 10.30 uur tot ongeveer 12.00 uur in het Schoolgebouw 'De Weerklank’,

Leiden-Zuid

We zijn met z'n tienen: Richard, Mariëlle, Sape en Marion, Sjoukje en Jan, Françoise en Guus, Sharony en Mendy. Iedereen komt uit het zuiden van Leiden: denk aan de Tuinstadswijk, de Professorenwijk, Zeeheldenbuurt en Zoeterwoude-Dorp. 

De zondag dat we bij elkaar komen ontmoeten we elkaar vaak rond een uurtje of half tien, waarbij we eerst genieten van een ontbijtje met elkaar. Verse aardbeien, kaas van de markt, radijsjes en gekookte eieren, we worden verwend. Dit is een fijne tijd om elkaar uit te horen over de bezigheden en bijzonderheden in ieders leven. 

Na het ontbijt, bidden we samen en gaan we met elkaar in gesprek over de afgelopen dienst of hebben we het over maatschappelijke en/of politieke kwesties. In het eerste geval slaan we de bijbel open en bespreken we wat de teksten en de preek voor ons betekenen, of we nieuwe inzichten hebben opgedaan en hoe we deze kunnen toepassen in ons leven. Hier is ook ruimte voor twijfel. In het laatste geval komt het thema rechtvaardigheid relatief vaak aan bod, dan bespreken we bijvoorbeeld de ongelijke verdeling tussen arm en rijk en wat onze taak is als christen om tegen onrechtvaardige structuren in de samenleving in te gaan. 

Tot slot, er heerst een ongedwongen huiselijke en positieve sfeer, waarin iedereen zijn zegje kan doen. En de locatie wisselt van huiskamer tot zeilboot, afhankelijk van het weer.  Kom vooral een keer langs om deze sfeer en natuurlijk het heerlijke ontbijtje te proeven.

Liefs,

Wijkgroep Zuid

Voorschoten

Het is bijna 10.00 uur en de bel gaat. De 1e bezoekers van onze wijkgroep melden zich, dit keer aan de Wijngaardenlaan in Voorschoten. Al snel volgen er meer en zijn we in totaal met negen personen. We begroeten elkaar, er wordt gelachen en dingen gedeeld die we hebben meegemaakt. Dat alles natuurlijk onder het genot van een kop koffie of thee met iets lekkers erbij. Na ongeveer 20 minuten "thuiskomen" geeft degene die vanmorgen de gespreksleiding heeft een seintje om te beginnen met gebed, waarbij de Heilige Geest wordt uitgenodigd om ons te leiden in de gesprekken. Daarna zingen we een paar liederen om onze harten op God te richten en Hem centraal te stellen. Spontaan ontstaat er een canon en we zingen heerlijk tot eer van God en belijden zo ons geloof. Tijd voor gesprek: thema is vanmorgen Psalm 15 (waar vorige week de preek over ging). Onze groep bestaat uit mensen van verschillende leeftijden, met diverse achtergronden en levenservaring. Zo ontstaat een kleurrijke mix van input tijdens onze gesprekken. Er heerst een prettige sfeer, iedereen voelt zich veilig om inbreng te geven, alles kan gezegd worden. Jammer, de tijd zit er al weer op en het "serieuze" gedeelte wordt afgerond met gezamenlijk gebed. De oven staat al aan en er komen heerlijke geuren uit de keuken, lunch-time. Iedere keer weer een feestje om als wijkgroep bij elkaar te zijn, het voelt als familie.
Over 2 weken zien we elkaar weer op een ander adres. Ben je enthousiast geworden om dit een keer met ons mee te maken, hierbij van harte uitgenodigd.

Dick Koster    06-22087771
Corina Koster 06-34078481

Laatste tweets

@CAIntl

18 jan 21 - 07:02 Broeders en zusters, in de naam van onze Heer Jezus Christus roep ik u op om allen eensgezind te zijn, om scheuring… https://t.co/k8C99TQ7Si

17 jan 21 - 07:02 U bent de Heilige, die op Israëls lofzangen troont. Op u hebben onze voorouders vertrouwd; zij hebben vertrouwd en… https://t.co/qAg5eYkhuS